Kitabınızın Satış Fiyatını Nasıl Belirleyeceksiniz?

Premius Yayın Paketi’nde kitabınızın satış fiyatını kendiniz belirliyorsunuz; diğer bütün yayın paketlerinde taban fiyatını biz belirliyoruz, ancak dilerseniz siz, bunun üzerinde bir fiyat belirleyebiliyorsunuz. Bazı yazarlar kitaplarının ucuz olmasını tercih ederken, bazıları da özellikle piyasa fiyatının biraz üzerinde olmasını tercih eder. Her iki tercihin de makul nedenleri olabilir.

  1. Kitap piyasasında fiyatlar forma başına hesaplanır. Bir forma 16 sayfadan oluşur ve fiyatı ortalama 1,5 TL’dir. Ancak çok kalın kitaplar için bu sayı daha düşük, çok küçük kitaplar içinse daha yüksek olabilir.
  2. Ucuz kitap her zaman bir avantaj değildir. Dağıtımcı ve kitapçı için ucuz kitabın kâr marjini düşük olduğundan pahalı kitapların dağıtımı onlar için daha avantajlı olabilir.
  3. Fiyatlandırma konusunda kitabın türüne bağlı olarak size önerilerde bulunuyoruz.
  4. Kitabızın etiket fiyatı ne olursa olsun, Premius Yayın Paketi’nde bizim yapacağımız satışlardan %40 telif alıyorsunuz, Ekopress, Poetikus ve diğer özel yayın paketlerinde %20 telif alıyorsunuz. (KDV’siz fiyattan hesaplanır)
  5. Kitabınızın etiket fiyatı ne olursa olsun,  dağıtımcılar ve kitapçılara %50 – %60 arası iskontoyla kitabınızı alıyor.
  6. Destekli Kişisel Yayıncılık’ta amaç, kârı olabildiğince yazara bırakmaktır.
KİTABIMI YAYINLAMAK İSTİYORUM

Kitabınızı yayınlatmaya hazır mısınız?

Hemen eserinize uygun bir yayın paketi seçin, işlemlere başlayalım!
KİTABIMI YAYINLAMAK İSTİYORUM